Afbeelding blog bericht - Blog over Google

20-12-2016

HTTP-sites als onveilig weergeven.

Wat verandert er precies?

Op dit moment wordt er in de Google Chrome browser al een melding gegeven om de bezoekers duidelijker te informeren over de (on)veiligheid van een verbinding met een website. Bij een onbeveiligde verbinding wordt er een dus al een “neutrale” melding gegeven, maar hier is nu een informatieknop (“i”) aan toegevoegd. In de nieuwe versie (vanaf 1 jan. 2017) gaan ze nog een stapje verder door de tekst “Not Secure” hier aan toe te voegen. In de onderstaande afbeelding worden de meldingen in de huidige versie en de nieuwe versie weergegeven bij een website zonder SSL-certificaat.
Vanaf 1 Jan. 2017 zullen alleen normale (http) websites die persoonsgegevens verwerken, zoals wachtwoorden en creditcard gegevens, een melding krijgen. Op lange termijn zal de melding bij alle websites zonder SSL-certificaat aanwezig zijn. Deze melding zal een stuk meer opvallen door het gebruik van de kleur rood en een waarschuwingsdriehoek.
 

Waarom voert Google deze wijzigingen door?

Google is al geruime tijd bezig met het stimuleren van het gebruik van SSL-certificaten omdat dat leidt tot een veiliger internet. Zo wordt er al geruime tijd het gebruik van een https-verbinding op de hele website meegenomen in de Google-ranking van de websites.

Volgens Google is mede dankzij deze maatregelen een flink deel van het internetverkeer overgegaan naar een https-verbinding en neemt het gebruik van SSL-certificaten dus steeds meer toe.

Waarom zou ik een SSL-certificaat op mijn website willen hebben?

Google Chrome is tegenwoordig de meest gebruikte webbrowser. Al meer dan 73% van de internetgebruikers gebruikt de Google Chrome browser voor hun dagelijkse internetgebruik (zie onderstaande tabel).

Het heeft dus naast het eerdergenoemde positieve resultaat op uw vindbaarheid ook zeker een meerwaarde voor uw website bezoekers. De bezoeker leert steeds meer over hun internetgebruik en de veiligheid hiervan. Als uw site ook nog aangeeft, door middel van een SSL-certificaat, dat er veilig en correct om wordt gegaan met hun gegevens.

Internetgebruik 2016

Browser                                         

                                              Chrome               IE                    Firefox                    Safari

Percentage gebruik73.8 %5.2 %15.3 %3.5 %

Meer weten over de mogelijkheden van een SSL-certificaat op uw website?

Wij staan u graag te woord.

info@indivsolutions.nl - 0591-794 020 – www.indivsolutions.nl

Terug